NL EN
DONEER NU!

Utrecht treedt op tegen kledingwinkel die wijn verkoopt

22 juli 2022

Utrecht treedt op tegen kledingwinkel die wijn verkoopt Kledingwinkel Cris aan de Springweg in Utrecht verkoopt sinds 23 jaar kleding en daar is de laatste vijf jaar ook wijn bij gekomen. Dat mag niet, zegt de gemeente Utrecht nu.

"De gemeente Utrecht heeft ons laten weten dat we per direct moeten stoppen met het verkopen van wijn, want de wet zegt dat het niet mag. Regels zijn regels. Hoe leuk of bijzonder het ook is, zeker ook voor de stad Utrecht, het mag niet. Punt. Einde discussie. De wijn moet weg."

'Blurring', ofwel branchevervaging, is namelijk wettelijk niet toegestaan. Althans als het gaat om vervagende grenzen tussen bedrijven die alcohol verstrekken, gratis of tegen betaling.

Maar het is tijd dat daar een keer verandering in komt, vindt een aantal Utrechtse raadspartijen. Een biertje bij de kapper of een kopje koffie in een schoenenwinkel, dat moet kunnen zonder dat er ingewikkelde vergunningsaanvragen aan te pas komen. Dat vinden althans D66, VVD en Student & Starter.

D66-raadslid Ralph Peters heeft inmiddels aan het college gevraagd of het vooruitlopend op de nationale wetgeving mogelijk is om in Utrecht een pilot te starten. Misschien bij een paar winkels of in heel Utrecht. "De ervaringen en inzichten die in die pilots opgedaan worden, kunnen de landelijke regelgeving alleen maar beter maken."

De gemeente heeft op woensdag de schriftelijke vragen van D66 Utrecht ontvangen. Deze vragen zijn mede ondertekend door de partijen Student & Starter en de VVD.

Bronnen: duic.nl en rtvutrecht.nl.

Laatste nieuws