NL EN
DONEER NU!

Motorclub schenkt alcohol tegen betaling zonder vergunning

23 augustus 2022

Burgemeester Don Bijl heeft een last onder dwang opgelegd aan een motorclub. Dit omdat de club in een bedrijfspand aan de Kwadijkerkoogweg in Purmerend een clubhuis heeft gevestigd, waar illegaal drank wordt geschonken.

Op 14 januari was de eerste controle op de naleving van verschillende wet- en regelgeving, zoals het bestemmingsplan en de Alcoholwet. Toen bleek sprake van verkoop van alcohol, terwijl de motorclub geen vergunning heeft om alcoholhoudende drank te schenken.

Bij de tweede controle op 8 juli bleek dat het bedrijfspand nog steeds wordt gebruikt als clubhuis en dat er nog steeds (sterke) drank werd verstrekt. Om de overtredingen te stoppen, besloot de burgemeester een last onder dwangsom op te leggen. Voor het gebruiken van het pand in strijd met het bestemmingsplan is de hoogte van de dwangsom eenmalig 10.000 euro. Voor het constateren van het verstrekken van alcohol is dat 2.000 euro per overtreding.

Bijl: "Waar een café-eigenaar zoals het hoort een alcoholvergunning aanvraagt, doet deze motorclub dat niet. Ook gebruiken zij een pand waarvoor het niet bedoeld is. Een motorclub moet zich net als ieder ander aan de regels houden. Met de genomen maatregelen wil ik dit duidelijk maken."

Bronnen: noordhollandsdagblad.nl en rodi.nl.

Laatste nieuws