NL EN
DONEER NU!

Den Bosch dreigt supermarkt met dwangsom wegens bierverkopen carnaval

16 februari 2024

Den Bosch dreigt supermarkt met dwangsom wegens bierverkopen carnaval Het Jumbo City-filiaal in Den Bosch heeft na een dreigement van de burgemeester het bieraanbod tijdens carnaval aangepast.

Volgens de burgemeester had de supermarkt "het assortiment zodanig aangepast dat er naar de mening van de burgemeester sprake was van excessief aanbod van alcohol", aldus een woordvoerder van de gemeente. De burgemeester begrijpt dat ‘er meer alcohol aangeboden’ wordt rond carnaval. "Maar dit moet wel in verhouding blijven met het overige assortiment."

Om er een einde aan te maken heeft de burgemeester een brief verstuurd naar de directie van de supermarkt met het voornemen om een last onder dwangsom op te leggen als de hoeveelheid alcohol niet werd teruggebracht naar ‘een acceptabel niveau’.

De gemeente en Jumbo hebben toen gezamenlijk gekeken naar wat noodzakelijk is om de hoeveelheid alcohol terug te brengen zodat dit weer passend is voor een supermarkt. Dat is uiteindelijk gelukt. "Er waren geen verdere overtredingen", aldus de woordvoerder.

De Jumbo zegt begrip te hebben voor het standpunt van de gemeente en heeft daarom een aantal aanpassingen doorgevoerd. "Het gaat om de hoeveelheid bier en de presentatie daarvan."

Bronnen: stadindex.nl, ad.nl en distrifood.nl.

Laatste nieuws