NL EN
DONEER NU!

Werkgevers blij met plannen Van Ark

20 januari 2020

Werkgevers blij met plannen Van Ark Werkgevers zijn blij dat staatssecretaris Tamara van Ark alcohol- en drugstesten wil toestaan in de chemiesector, maar willen ook uitbreiding naar andere sectoren.

"Als werknemers onder invloed verkeren van alcohol of drugs, moeten die van de werkvloer geweerd kunnen worden als zij in een organisatie werken met grote veiligheidsrisico’s", stelt de staatssecretaris. Ze bekijkt daarom of chemiebedrijven, die onder het besluit risico zware ongevallen (Brzo) vallen, de mogelijkheid moeten krijgen om bij werknemers alcohol- en drugstesten af te nemen. Het afnemen van alcohol- en drugstesten moet dan wel het sluitstuk zijn van deugdelijk Alcohol-, Drugs- en Medicijnbeleid (ADM-beleid) binnen de ondernemingen.

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij dat staatssecretaris Van Ark alcohol- en drugstesten gaat toestaan. De ondernemingsorganisaties vragen daar al lang om. De werkgevers vinden het ‘goed dat de staatssecretaris nu alcohol- en drugstesten gaat toestaan in de chemie’, maar ze pleiten ervoor dat controles ook wettelijk mogelijk worden 'in meer sectoren waar serieuze risico’s zijn als mensen drugs of alcohol gebruiken onder of voor werktijd'. Zij willen dan wel dat de nieuwe regels niet te ingewikkeld worden.

Bron: personeelsnet.nl.

Laatste nieuws