NL EN
DONEER NU!

Rijbewijs terug voor twee automobilisten die eerder alcoholslot opgelegd kregen

3 november 2015

Rijbewijs terug voor twee automobilisten die eerder alcoholslot opgelegd kregen Vandaag bepaalde het gerechtshof in Den Haag dat twee automobilisten die niet konden of wilden meewerken aan de plaatsing van een alcoholslot in hun auto hun rijbewijs moeten terugkrijgen. Het gaat om zogenoemde oude gevallen, dus automobilisten die het slot opgelegd hadden gekregen voor het project werd opgeschort.

De advocaat van de twee mannen zegt dat de uitspraak van het hof een precedentwerking heeft. Soortgelijke gevallen kunnen nu ook hun rijbewijs eerder terugkrijgen.

De afgelopen jaren hebben 12.000 automobilisten te horen gekregen dat ze een alcoholslot moesten inbouwen, om te voorkomen dat ze vijf jaar hun rijbewijs kwijt zijn. Bijna 5.000 bestuurders hebben dat laten doen, van wie er nu nog zo'n 2.800 met een slot rondrijden.
Het alcoholslot had het aantal slachtoffers van verkeersongelukken onder invloed van drank met 20 tot 25% moeten terugdringen. Maar vier jaar na de invoering is er voorlopig weinig meer van de maatregel over.

Bronnen: nos.nl en nos.nl.

Laatste nieuws