NL EN
DONEER NU!

Exploitant verliest definitief vergunning na striptease

7 december 2022

Dans- en feestcafé de Carrousel in Den Bosch blijft definitief gesloten. Dat heeft de Raad van State woensdag besloten.

De burgemeester van Den Bosch Jack Mikkers trok in maart 2020 de horecavergunningen van de horecazaken Carrousel en Ushiwawa in. Hij deed dat, omdat de eigenaar Jan van Son ‘van slecht levensgedrag’ zou zijn.

Zo zou hij in 2013 en 2016 zijn veroordeeld voor rijden onder invloed. Bovendien zou zijn zaak na sluitingstijd nog open zijn geweest en heeft hij drank aan minderjarigen geschonken. Ook werd in 2019 in een van zijn horecazaken een striptease-act opgevoerd, zonder dat daarvoor een evenementenvergunning was verleend.

De Raad van State heeft nu in hoger beroep besloten dat burgemeester Mikkers de horecavergunning mocht intrekken wegens dit gedrag. Volgens de Raad is er ondanks een eerdere waarschuwing sprake van een patroon van incidenten. Van Son had kunnen weten dat zijn gedrag en de illegale act konden leiden tot intrekking van de horecavergunningen.

Als Van Son een nieuwe horecazaak wil openen, moet hij daarvoor een vergunning aanvragen bij de gemeente Den Bosch. De burgemeester mag dat de komende vijf jaar weigeren als het gedrag van de eigenaar niet verbetert.

Bron: omroepbrabant.nl.

Laatste nieuws