NL EN
DONEER NU!

Putten handhaaft voorlopig nog niet op drankketen

14 februari 2020

Putten handhaaft voorlopig nog niet op drankketen De gemeente Putten gaat voorlopig nog niet handhavend optreden tegen illegale drankketen. Dat zegde wethouder 't Jong donderdagavond toe, na vragen van Wij Putten.

Het college van burgemeester en wethouders maakte in december bekend dat drankketen vanaf dit jaar niet langer gedoogd zullen worden. Dit besluit komt voort uit een raadsbesluit in 2010, waarin werd gesteld dat drankketen nog tien jaar zouden worden gedoogd.

Uit de antwoorden op de vragen van Wij Putten blijkt dat de gemeente op dit moment van het bestaan van vier keten weet."Die hebben weer een gedoogbeschikking aangevraagd", vertelde 't Jong. "Die hebben wij afgewezen." Over eventuele andere keten in de gemeente, kan de wethouder nog niets zeggen. "We hadden niet de illusie dat het er maar vier zouden zijn, dus we zijn bezig met een inventarisatie."

Ketenbezoekers waar Omroep Gelderland contact mee heeft lieten eerder weten dat veel drankketen zich de afgelopen jaren niet gemeld hebben bij de gemeente uit vrees voor dit moment.

Bron: omroepgelderland.nl.

Laatste nieuws