NL EN
DONEER NU!

Deliveroo gaat - in strijd met de wet - bier vanuit Shell-tankstations bezorgen

12 oktober 2018

Deliveroo gaat in samenwerking met Shell, bier en andere producten bezorgen vanuit de shops van Shell-tankstations. Dit is in strijd met de Drank- en Horecawet.

"Deliveroo is de eerste bezorgdienst waar Shell wereldwijd mee samenwerkt", zegt een woordvoerder van Shell. "We zien dat er steeds meer mensen online kopen en we willen daarom via Deliveroo hierop inspelen." Het gaat om een proefperiode tot het einde van het jaar, waarbij wordt bezorgd vanuit vier deelnemende Shell-shops in Leiden, Rotterdam en Amsterdam.

Klanten kunnen een keuze maken uit vijf verschillende categorieën binnen de online Shell-shop: frisdrank, bier, chips & nootjes, ijs en chocolade & koekjes.

Sandra van Ginneken, beleidsmedewerker van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP wijst erop dat tankstations alleen alcoholvrij bier thuis mogen bezorgen. Alcoholhoudend bier vanuit een tankstation verkopen is in strijd met de Drank- en Horecawet. Tankstations mogen immers geen alcoholhoudende drank in voorraad hebben, ook niet in de bedrijfsruimten (artikel 25, eerste lid) en wel omdat tankstations geen alcoholhoudende dranken mogen verkopen (artikel 22, eerste lid, onder a).

Bron: unity.nu.

Laatste nieuws