NL EN
DONEER NU!

VVD-debat Zwolle: Meningen over blurring blijven verdeeld

3 februari 2017

VVD-Tweede Kamerlid Erik Ziengs is groot voorstander van blurring. Hij vindt dat het mogelijk moet zijn dat een kapper een wijntje aan zijn klanten aanbiedt, of dat een boekhandelaar dat doet. Hij is voor een aanpassing van de Drank- en Horecawet.

Hellen Massen van Koninklijke Horeca Nederland liet weten dat landelijk 66% van de horeca-ondernemers het niet ziet zitten. "We moeten heel goed nadenken wie we alcohol laten schenken in dit land. We moeten niet denken dat we de leegstand in de retail oplossen door er alcohol in te stoppen. Zo werkt dat niet."

Een horeca-ondernemer met twee zaken in Giethoorn ziet blurring als een uitdaging. Maar vindt ook dat een gelijk speelveld gecreëerd moet worden. "Wat gebeurt er bijvoorbeeld als een schoenenzaak de vergunning voor elkaar heeft voor horeca en volgende week failliet gaat. Dan krijg je daar weer horeca in en dat moet je ook niet willen."

De VNG-blurringproef wordt volgende week woensdag geëvalueerd. De Zwolse wethouder René de Heer zal de uitkomsten van het debat meenemen naar die evaluatie.

Bron: rtvoost.nl.

Laatste nieuws