NL EN
DONEER NU!

Alle gecontroleerde sportclubs in Helmond schenken alcohol aan minderjarigen

2 maart 2023

Alle gecontroleerde sportclubs in Helmond schenken alcohol aan minderjarigen Twaalf gecontroleerde Helmondse sportverenigingen hebben eind vorig jaar alcohol geschonken aan minderjarigen. Dat levert niet meteen straffen op omdat het om een steekproef ging door onderzoeksbureau Nuchter.

Jonge mysteryshoppers van 16 en 17 zijn in oktober en november vorig jaar onder begeleiding van volwassenen naar vijftien locaties in Helmond geweest om testbestellingen te doen. Het ging om twaalf sportaccommodaties en drie horecagelegenheden. Alle plekken zijn twee keer bezocht.

Uit het onderzoek komen volgens het stadsbestuur enkele ‘zorgwekkende signalen’ naar voren. Bij alle sportlocaties is beide keren alcohol verstrekt aan een minderjarige. "De resultaten van het onderzoek maken duidelijk dat de naleving van de Alcoholwet bij sport- en horecaverenigingen extra aandacht nodig heeft. Er zijn verschillende overtredingen waargenomen tijdens het onderzoek", schrijft burgemeester Elly Blanksma aan de lokale politiek.

De sportverenigingen worden nu op hun verantwoordelijkheden gewezen per brief. Bovendien staan in het schrijven tips om dit soort zaken in de toekomst te voorkomen. Daarnaast volgt nog een individueel bezoek per sportlocatie. De burgemeester laat ook weten dat ze frequent gaan controleren op de naleving. Blanksma: "De boa’s gaan dit jaar regelmatig controles uitvoeren op de horeca- en sportlocaties in Helmond. Waar nodig gaan we ook handhaven." Bij een eerste overtreding volgt nog een officiële waarschuwing, pas daarna volgen straffen.

Bronnen: ad.nl en ed.nl.

Laatste nieuws