NL EN
DONEER NU!

Utrecht neemt ‘Pils in het park’-motie aan

14 november 2017

Utrecht neemt ‘Pils in het park’-motie aan "Als je in het park zit, heb je weleens zin in een biertje of een zak friet. Tot nu toe was dat amper mogelijk", aldus Tim Homan, lijsttrekker van Student en Starter. Afgelopen donderdag diende de fractie van deze partij in de gemeenteraad de motie ‘Pils in het park’ in. En die werd aangenomen.

Dat betekent dat er meer ruimte komt voor standhouders in de Utrechtse parken. Het is niet zo dat het Wilhelminapark of Park Lepelenburg voortaan iedere dag helemaal vol staan met eettentjes. "Het gaat ons erom dat de mogelijkheid er is, zodat de bezoekers niet altijd hun eigen eten en drinken hoeven mee te nemen, maar een biertje in het park kunnen pakken", zegt Tim Homan.

Niet iedereen is blij met de ‘Pils in het park’-motie? De Stichting Wilhelminapark vindt het plan maar niks. Ze zijn bang dat het park ‘overbelast’ wordt en dat er straks na een zonnige dag bergen met afval overblijven. Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP wijst erop dat alcoholverkoop vanuit een mobiele snack- of foodtruck verboden is.

Bron: indebuurt.nl.

motie-pils-in-park-utrecht.pdfmotie-pils-in-park-utrecht.pdf (433 kB)

Laatste nieuws