NL EN
DONEER NU!

Leeftijdsgrens wordt in Bergen slecht nageleefd

3 augustus 2023

Leeftijdsgrens wordt in Bergen slecht nageleefd Bij een test bij alcoholverstrekkingspunten in de gemeente Bergen kregen jongeren onder de 18 in bijna alle gevallen gewoon alcoholhoudende drank mee. Dat bericht het college van B&W van Bergen in een nieuwsbrief aan de gemeenteraad.

Getrainde mysteryshoppers hebben in het kader van het onderzoek 28 gelegenheden bezocht die alcohol verstrekken. Het ging om allerlei soorten zaken: cafetaria’s, slijterijen, strandpaviljoens, uitgaansgelegenheden en sportclubs. Slechts bij 2 locaties (horecagelegenheden) is de leeftijdsgrens nageleefd.

Dit betekent dat bij de overige 26 locaties de wet is overtreden en er alcohol is verstrekt aan een minderjarige. Gezien de doelstellingen van het Preventieakkoord en de achteruitgang van de naleving in de regio Hollands Noorden zet het college van Bergen nu in op de aanpak “Verbeteren van de naleving Alcoholwet”. Deze aanpak richt zich zowel op preventie, handhaving als communicatie en heeft als doel de naleving binnen de gemeente Bergen te verbeteren.

Het uitgangspunt is dat ondernemers en verenigingen in de eerste plaats zelf verantwoordelijk zijn voor een correcte naleving van de Alcoholwet. De gemeente biedt daarbij ondersteuning aan. Dit ondersteuningsaanbod bestaat uit: informeren, adviseren en trainen.

Bronnen: noordhollandsdagblad.nl, flessenpostuitbergen.nl en raadbergem-nh.nl.

Laatste nieuws