NL EN
DONEER NU!

Alcohol maakt anderen niet fysiek aantrekkelijker

29 augustus 2023

In de Journal of Studies on Alcohol and Drugs is een onderzoek verschenen waarin niet alleen op de klassieke manier de fysieke aantrekkelijkheid van anderen met en zonder alcoholgebruik is onderzocht, maar ook aan de deelnemers werd gevraagd vier mensen te selecteren met wie zij in een volgend onderzoek gekoppeld zouden willen worden.

Onderzoekers van de universiteit van Pittsburgh en het Stanford Prevention Research Center, onder leiding van Molly Bowdring, vroegen achttien mannen samen met een goede vriend in een laboratorium de fysieke aantrekkelijkheid van verschillende mensen te beoordelen en verder vier toekomstige onderzoekspartners aan te wijzen. Die waren te zien op foto's en videobeelden. De ene keer gebeurde dat onder invloed, de andere keer niet.

Alcohol leek weinig te doen als je alleen keek naar de resultaten van het onderzoek naar fysieke aantrekkelijkheid. De getoonde mensen werden niet fysiek aantrekkelijker gevonden na het drinken van wodka met cranberrysap. Wel bleek dat de proefpersonen met een slok op sneller geneigd zijn mensen die ze aantrekkelijk vinden als toekomstige onderzoekspartner te kiezen.

Bowdring, M.A., and Sayette, M.A. Beer Goggles or Liquid Courage? Alcohol, Attractiveness Perceptions, and Partner Selection Among Men. Journal of Studies on Alcohol and Drugs 84 (2023) 4, 598-604.
http://www.doi.org/10.15288/jsad.22-00355

Bron: jsad.com.

Laatste nieuws