NL EN
DONEER NU!

KHN: “Groei horeca in Groningen zorgelijk”

15 april 2019

KHN: “Groei horeca in Groningen zorgelijk” De Groningse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vindt dat er te veel horecazaken in het centrum van Groningen zijn. Leegstand wordt te veel opgevuld met horecazaken. Daardoor verdwijnt de juiste mix tussen retail en horeca in de Groninger binnenstad.

De gemeente Groningen heeft geen cijfers van de exacte toename van horeca binnen de stadsgrenzen. Wel zijn er cijfers van de ontwikkeling van daghoreca. In 2015 waren daar nog 15 zaken van, in 2017 waren dat er 42 volgens de gemeente.

Verantwoordelijk wethouder Paul de Rook (D66) laat weten dat de zorgen van KHN in kaart worden gebracht. “We kijken nu wat waar zit en hoe het zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Daarna gaan we samen met Koninklijke Horeca kijken of het aanleiding geeft om het beleid aan te passen.” De Rook benadrukt wel dat een aantal jaar geleden de horecasector vroeg om minder regels. “Dat heeft ervoor gezorgd dat je nu relatief makkelijk een horecazaak kan beginnen.”

Bron: rtvnoord.nl.

Laatste nieuws