NL EN
DONEER NU!

Veel kroegen in Breda langer open, horeca in rest van het land eerder dicht

14 november 2021

In Breda sloot gisteren een groot deel van de horecazaken de deur rond 20:00 uur niet, zoals wel zou moeten volgens de nieuwe coronamaatregelen. Burgemeester Paul Depla gaf de ondernemers de ruimte om hun onvrede over de nieuwe regels te uiten en langer open te blijven.

"Wij zijn allemaal open", zei Farid Bicane, uitbater van drie Bredase horecazaken. Volgens Bicane waren er niet genoeg handhavers om iets te doen tegen de ongeveer 80 kroegen die volgens hem nog open waren.

De Bredase ondernemers wilden volgens Bicane "wel rekening houden met de omstandigheden" en hebben afgesproken om middernacht - in plaats van om 04:00 uur 's ochtends, zoals normaal gesproken - dicht te gaan. "Twaalf uur vinden we een gepaste tijd."

De ondernemers zijn overigens wel gewaarschuwd door de burgemeester. Als ze hierna opnieuw in overtreding zijn, krijgen ze een boete.

Advocaat Michel van Stratum uit Nootdorp vindt dat Paul Depla onjuist heeft gehandeld. Hij doet aangifte tegen hem voor ‘opruiing en het negeren van de coronamaatregelen’. Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van het Veiligheidsberaad, snapt de afweging van zijn collega wel.

In veel andere steden, zoals Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Groningen, hielden de meeste ondernemers zich wel aan de tijdelijk vroegere sluitingstijd. Het merendeel van de zaken sloot om 20:00 uur of kort erna de deuren, in veel gevallen na rond 19:30 uur al te stoppen met bedienen.

Bronnen: nos.nl en bndestem.nl.

Laatste nieuws