NL EN
DONEER NU!

Burgemeester Hilversum: Extra controles op drankverkoop bij sportclubs

22 augustus 2017

Burgemeester Hilversum: Extra controles op drankverkoop bij sportclubs Sportverenigingen in Hilversum kunnen rekenen op extra controles nu blijkt dat minderjarigen daar zeer eenvoudig alcoholhoudende drank kunnen kopen. Aanleiding is het zogenaamde jaarlijkse Mysteryshoponderzoek in Gooi en Vechtstreek waarbij 17-jarigen verschillende locaties bezochten waar drank kan worden gekocht.

Het onderzoek, in opdracht van de GGD en de regiogemeenten, vond plaats tussen maart en juni dit jaar. Ten opzichte van vorig jaar hielden iets minder alcoholverkopers zich aan de leeftijdsgrens. De naleving daalde van 68 naar 64%.

Vooral sportkantines blijven achter met de naleving. Van de twaalf bezochte clubs kregen vier keer beide mysteryshoppers hun bestelling mee. Bij vijf verenigingen slaagde alleen de jongen of het meisje. Ook bij cafetaria’s en horecabedrijven lukte het nog vrij vaak om drank mee te krijgen, al zijn de cijfers niet zo dramatisch als bij de sportclubs. Supermarkten en slijterijen scoren wel goed als het gaat om de naleving.

Bron: hilversum.nl.

Laatste nieuws