NL EN
DONEER NU!

Ouders brengen aangeschoten kinderen naar een horecagelegenheid

11 maart 2017

Ouders brengen aangeschoten kinderen naar een horecagelegenheid Vrijdagavond heeft de politie, team Haringvliet, een discobus vol jongeren gecontroleerd die op weg waren naar een horecagelegenheid in Brielle. Na wat ongeregeldheden, waarbij een prullenbak vernield werd, werden alle jongeren gecontroleerd op alcoholgebruik. Veertien minderjarigen bleken al alcohol gedronken te hebben!

De politie heeft de aangeschoten kinderen door hun ouders laten ophalen. De politie was dan ook met stomheid geslagen toen ze later zagen dat een aantal ouders hun kinderen afzette bij een horecagelegenheid!

Politie Haringvliet: "Dat de leeftijdsgrens is opgeschroefd naar 18+ heeft een natuurlijk een reden.Tot je 24e levensjaar is er een verhoogde kans op hersenschade. Onderzoeken wijzen dat uit. Vroeger stonden er tijdens verjaardagen sigaretten en sigaren op tafel. Inmiddels weten we beter...en rookt er niemand meer in de woonkamer tijdens een verjaardag. Zo is dat ook met alcohol. De bewustwording komt met de jaren."

Bron: igo.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl