NL EN
DONEER NU!

'DRANK maakt meer kapot dan je lief is'-slogan krijgt plekje in Van Dale

2 september 2023

'DRANK maakt meer kapot dan je lief is'-slogan krijgt plekje in Van Dale De slogan 'DRANK maakt meer kapot dan je lief is' komt in het Van Dale-woordenboek. Dat heeft hoofdredacteur Ton den Boon bekendgemaakt in het NPO Radio 5-programma Volgspot.

De slogan, bedacht door Gerard de Groot in opdracht van bureau Baas & Van Haastrecht, werd bekend door een Postbus 51 alcoholcampagne van de Rijksoverheid. De campagne was vanaf 1986 een groot aantal jaren te zien.

Het is niet de eerste Postbus 51-slogan die in het woordenboek komt. De uitdrukking 'Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker', die veelvuldig gebruikt werd voor spotjes over de Belastingdienst, verscheen eerder al in het woordenboek.

"Door de kracht van herhaling zijn deze uitdrukkingen bijna spreekwoorden geworden", vertelt Den Boon. "Ze zijn zo algemeen geworden dat ze na jaren nog steeds gebruikt worden." Den Boon stelt dat "de uitdrukking een onderdeel is geworden van het Nederlands". Daardoor verdient de zin een plekje in het woordenboek, vindt hij.

Bron: nu.nl.

Laatste nieuws