NL EN
DONEER NU!

Twee kampeerfeesten Tubbergen beëindigd

17 juli 2018

Twee kampeerfeesten Tubbergen beëindigd Twee van de kampeergroepen in de gemeente Tubbergen moesten dinsdag hun kampement opbreken. Ondanks het ondertekenen van de spelregels, werd tijdens een controle bij deze twee groepen grote hoeveelheden alcohol aangetroffen. "Hoe jammer we het ook vinden, deze jongeren houden zich niet aan de spelregels en dat betekent voor hen einde oefening", meldt burgemeester Haverkamp.

Kampeerfeesten moeten kunnen, vindt het college van de gemeente Tubbergen. Maar het moet wel veilig en verantwoord gebeuren. Daarom zijn er samen met jongeren, ouders en grondeigenaren spelregels opgesteld, waaraan de jeugdige vakantiegangers zich moeten houden. Om te kijken of dat ook werkelijk gebeurt, maakt gemeentelijk toezichthouder Nico dagelijks een ronde langs de groepen. Dat resulteerde dinsdag in het beëindigen van twee kampeerfeesten.

De spelregels zijn niet alleen ondertekend door de jeugd, maar ook door hun ouders en de grondeigenaren. "Jongeren onder de 18 kunnen zelf geen drank kopen. Laten we als ouders zo verstandig zijn om hen hierin ook niet te faciliteren", benadrukt de burgemeester.

Bron: tubbergen.nl.

Laatste nieuws