NL EN
DONEER NU!

Overijssels zuipfilmpje massaal bekeken

15 augustus 2018

Overijssels zuipfilmpje massaal bekeken Een 28-jarige man werd afgelopen weekeinde tijdens de Adje Kratje Dag in Hertme kachellam gehuldigd voor het wegdrinken van 24 flesjes bier in 2,5 uur. De video die van de huldiging is gemaakt, is een hit op internet.

De hoofdpersoon zelf kan niet echt aangeven waarom hij die vrijdagavond zoveel dronk. Hij deed mee, omdat vrienden hem naar voren schoven, zegt hij. En omdat het hem wel leuk leek. Ook een van de organisatoren van de Adje Kratje Dag kan geen reden geven waarom zo snel mogelijk zoveel bier drinken een activiteit is die bij vijftien deelnemers en 400 toeschouwers tot de verbeelding spreekt. "Het ging ons om de lol."

Eva Ehrlich van het Trimbos Instituut kijkt met verbazing naar het filmpje van de man. Wanneer ze hoort dat hij in 2,5 uur een krat bier heeft leeggedronken, is ze met stomheid geslagen. Dat mensen dit filmpje leuk vinden en met elkaar delen, noemt ze zorgelijk. "Dit kan een levensbedreigende situatie zijn. Hij kan hier dood aan gaan. Dat is niet stoer, dat gedrag is gewoon heel dom", zegt ze.

Bron: ad.nl.

Laatste nieuws