NL EN
DONEER NU!

Zorgen in Noord-Holland over flinke toename aantal comadrinkers

15 januari 2016

Zorgen in Noord-Holland over flinke toename aantal comadrinkers Er zijn grote zorgen over het toenemende aantal comadrinkers in het noorden van Noord-Holland. Uit onderzoek van de regionale zender NH blijkt dat in het jaar 2015 bijna 20% meer jongeren werden opgenomen in het ziekenhuis dan het jaar ervoor. Het jongste slachtoffer was nog maar 13 jaar oud.

Jan Baas, burgemeester van Enkhuizen, maar ook voorzitter van de stuurgroep 'in control of alcohol' van de GGD Hollands Noorden, is bezorgd. "We zetten als gemeenten nu veel in op drugs. Dat moet ook, maar we moeten alcohol niet vergeten. Kinderen van 13 jaar die in het ziekenhuis moeten worden opgenomen, het is verschrikkelijk."

Kinderarts Noud Drewes van het Westfriesgasthuis heeft het afgelopen jaar bij flink wat slachtoffers aan het bed gestaan. Een echte oorzaak heeft de arts niet voor de stijging. "Het valt wel op dat het drinkgedrag verandert. Er wordt steeds meer sterke drank gedronken. Maar het baart wel zorgen. Voor het eerst in jaren hadden we weer 13-jarige slachtoffers."

Bron: rtvnh.nl.

Laatste nieuws