NL EN
DONEER NU!

Eurocare ingenomen met de nieuwe Europese code tegen kanker

14 oktober 2014

Vandaag hebben het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) en de Europese Commissie de bijgewerkte 4de editie van de Europese Code tegen Kanker openbaar gemaakt. Over alcohol staat in deze nieuwe Code het volgende te lezen: "If you drink alcohol of any type, limit your intake. Not drinking alcohol is better for cancer prevention".

Uit het document blijkt dat er geen twijfel is dat alcohol kanker van de mondholte, keelholte, strottenhoofd, slokdarm, lever, dikke darm en borstkanker kan veroorzaken.

Mariann Skar, secretaris-generaal van Eurocare, is hiermee ingenomen, "Wij steunen de 4e Europese Code tegen Kanker en zijn erg blij met de duidelijke boodschap die het brengt over het verband tussen kanker en alcoholgebruik. Eurocare doet een beroep op alle actoren, publiek en privaat, om te helpen deze kennis te vergroten.”

Het eerste overtuigende bewijs van een verband tussen alcohol en kanker dateert uit 1987, maar nu - bijna 25 jaar later – is het publieke bewustzijn over deze link nog steeds schrikbarend laag. Uit de Eurobarometer 2010 blijkt dat 1 op de 5 Europese burgers nog steeds niet gelooft dat er een verband bestaat tussen alcohol en kanker.

Bron: eurocare.org.

Laatste nieuws