NL EN
DONEER NU!

Bierconsumptiecijfers 2019 gepubliceerd

28 februari 2020

De consumptie van speciaalbier en alcoholvrij bier laat voor het tiende jaar op rij groei zien. Pils blijft veruit de grootste biercategorie, maar laat een lichte daling van 0,2% zien. Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde bierconsumptiecijfers 2019 van Nederlandse Brouwers.

In totaal werd in Nederland ruim 24 miljoen hectoliter bier gebrouwen. Hiervan werd meer dan de helft geëxporteerd. 85% van het bier dat in Nederland is geconsumeerd werd ook daadwerkelijk in Nederland gebrouwen. Ruim 12 miljoen hectoliter bier werd verkocht op de Nederlandse markt.

Alcoholvrij bier is niet meer weg te denken uit de Nederlandse markt. In 2019 laat deze categorie wederom een groei zien van 6,5% en stijgt nu al tien jaar achtereenvolgend.

In de horeca liet alcoholvrij bier een zeer duidelijke groei zien van 24% procent ten opzichte van 2018. "Dit betekent dat consumenten in een restaurant of café ook vaker een alcoholvrije variant bestellen", aldus Lucie Wigboldus, directeur Nederlandse Brouwers. "Opvallend is daarbij dat alcoholvrije bieren steeds vaker op de tap worden aangeboden. We kunnen wel stellen dat alcoholvrij bier echt is ingeburgerd in de samenleving."

Bron: nederlandsebrouwers.nl.

Bierconsumptiecijfers 2019 gepubliceerd

Laatste nieuws