NL EN
DONEER NU!

Yeşilgöz hoopt dat alcohol of drugs achter stuur nooit geaccepteerd wordt

5 september 2023

Yeşilgöz hoopt dat alcohol of drugs achter stuur nooit geaccepteerd wordt Het aantal mensen dat doorrijdt na een ongeluk groeit. Dagelijks vluchten vier mensen na een aanrijding, schrijft De Telegraaf. Waarom daders precies vluchten is volgens experts te linken aan twee redenen: blinde paniek of alcohol- en drugsgebruik.

VVD-lijsttrekker Dilan Yeşilgöz sprak hierover in Goedemorgen Nederland op NPO 1. De aanleiding voor deze discussie zijn cijfers van het Waarborgfonds Motorverkeer die zijn opgevraagd nadat zaterdag een 79-jarige man en zijn 74-jarige buurvouw werden doodgereden in Rotterdam.

Yeşilgöz vindt het ongeluk "zeer heftig", vertelt ze. Ze vindt het belangrijk dat het in onze samenleving nooit geaccepteerd zal worden dat men met drugs of alcohol achter het stuurt kruipt. "Als je op een feestje bent en je ziet dat iemand dat doet, grijp in. Dit is allesbehalve normaal", zegt ze. Verder is Justitie bezig met een alcoholmeter voor mensen die daarvoor in aanmerking komen. "Dat betekent dat je 24 uur per dag, zeven dagen per week in je alcoholgebruik gemonitord wordt."

Daarnaast vertelt ze dat haar collega Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) aan het kijken is of er weer een alcoholslot kan worden ingevoerd. Dat is een tijd geleden geweest, maar toen teruggedraaid door de Raad van State. Of dat de beste optie is, weet Yeşilgöz niet. "Uiteindelijk gaat het erom dat je zelf weet dat het echt niet oké is, dat we onze omgeving daarop aanspreken, dat politie en justitie dit echt als prioriteit blijven hanteren en dat we ondertussen door blijven zoeken naar de slimme methode om het überhaupt te voorkomen."

Bron: wnl.tv.

Laatste nieuws