NL EN
DONEER NU!

In Engeland en Wales verbod verkoop drank onder de inkoopprijs

4 februari 2014

In Engeland en Wales verbod verkoop drank onder de inkoopprijs Winkels in Engeland en Wales krijgen een verbod om drank te verkopen onder de inkoopprijs. Onder de inkoopprijs wordt verstaan de BTW en de accijns. De nieuwe maatregel gaat in op 6 april, dus ruimschoots voor het komend WK Voetbal.

Het verbod op goedkope drank moet indrinken voorkomen. Het blijkt dat winkels met name rond grote sportevenementen met speciale aanbiedingen onder de inkoopprijs gaan zitten.

Bron: theguardian.com.

Opmerking STAP: STAP vindt het jammer dat de Britse regering uiteindelijk gekozen heeft voor deze prijsmaatregel. Het oorspronkelijke plan om een minimumprijs van 45 penny (54 eurocent) per standaard-eenheid van 10 cc alcohol te introduceren (de zogenaamde Minimum Unit Pricing) zou veel effectiever zijn geweest.
In Nederland zou een verbod op verkoop beneden de inkoopprijs ook weinig tot geen effect hebben. Het zou betekenen dat een flesje bier van 300 cc minimaal 14 eurocent zou moeten bedragen, een fles wijn 80 eurocent en een literfles jenever €7,14. Dergelijke lage prijzen zijn exceptioneel.

Laatste nieuws