NL EN
DONEER NU!

Voetbalclub beboet na schenken alcohol aan minderjarigen

9 december 2019

Groninger Boys heeft van de gemeente een boete gekregen wegens het schenken van alcohol aan minderjarigen. De overtreding is door ambtenaren van de gemeente geconstateerd.

Voorzitter Marcel Klunder was totaal verrast. "De uitleg was dat wij op zaterdag 23 november drank hadden geschonken aan minderjarigen. Twee ambtenaren komen binnen als het druk en hectisch is in de kantine. Vervolgens laten ze twee 18-minners binnenkomen die ouder lijken en die laten ze bier bestellen", zegt Klunder. De medewerker die op de bewuste zaterdag achter de bar stond heeft niet om een identiteitskaart gevraagd.

Klunder benadrukt dat er bij de club uit Vinkhuizen "absoluut geen alcohol wordt verkocht aan kinderen onder de achttien jaar". Hij worstelt verder met de vraag waarom er niet eerst een waarschuwing of een kleinere boete is gegeven. De voetbalvereniging gaat in beroep tegen de opgelegde straf. "We hebben de boete nog niet binnen. Het bezwaarschrift moet nog geschreven worden, maar we gaan zeker weten een jurist raadplegen want ik vind dit gewoon uitlokking", zegt een zwaar gefrustreerde Klunder.

De gemeente Groningen heeft geen boodschap aan de klacht van de voetbalclub.
"We controleren al jaren regelmatig, zowel in de horeca als in kantines. Af en toe delen we boetes uit. Het is zeker niet de eerste keer dat we daarbij sportclubs hebben beboet," zegt een woordvoerder van de gemeente, "en natuurlijk innen we de opgelegde boetes."

De gemeente controleert de gelegenheden steekproefsgewijs en niet op basis van tips. Dat laatste is volgens de woordvoerder niet nodig, omdat ook bij deze toevallige controles al genoeg overtredingen worden vastgesteld.

Bronnen: rtvnoord.nl en rtvnoord.nl.

Laatste nieuws