NL EN
DONEER NU!

Amsterdamse stadsdeelbestuurders keren zich tegen Wet Regulering Mengformules

1 mei 2023

Het wetsvoorstel Regulering Mengformules moet het mogelijk maken dat winkeliers ook alcohol kunnen schenken en verkopen. Dat vrezen Micha Mos en Lotte Terwel, stadsdeelbestuurders van Amsterdam Centrum, in een ingezonden brief in Het Parool. Zij roepen de Tweede Kamerleden op het wetsvoorstel te verwerpen.

Mos (GroenLinks) en Terwel (PvdA) vinden dat je alcohol juist moeilijker beschikbaar moeten maken. Van winkelen een alcoholische activiteit maken is volgens hen volstrekt onlogisch.

Voor horeca-ondernemers betekent blurring dat hun onderscheidende rol op de tocht staat. Alcohol is dan immers overal beschikbaar. Winkeliers komen onder druk te staan om allemáál alcohol te gaan schenken. Immers: als de buurman het schenkt, waarom zou de klant dan nog naar jou komen?

De stadsdeelbestuurders maken zich zorgen over de gevolgen voor de Amsterdamse binnenstad. “Al jaren strijden stad en stadsdeel middels de Aanpak Binnenstad om het stadsdeel leefbaar te houden voor haar bewoners en interessant voor alle Amsterdammers. De overlast die met name de zuiptoerist geeft, en de hoge kosten die daarmee gemoeid gaan, zijn niet te onderschatten. Niet voor niets zet Amsterdam met een horeca-ambitieplan in op het terugbrengen van die overlast in het Wallengebied. Nóg meer alcohol in de mix gooien is het allerlaatste wat Amsterdam nodig heeft. Dit zal op veel andere plekken in Nederland niet anders zijn.

Bron: parool.nl.

Laatste nieuws