NL EN
DONEER NU!

Grolsch gaat meer informatie op etiket zetten

7 maart 2016

Bierbrouwer Grolsch vernieuwt haar verpakkingen voor de Nederlandse markt. Momenteel wordt alleen de energetische waarde vermeld, maar op de nieuwe verpakkingen komen ook het gehalte aan vetten, verzadigde vetzuren, koolhydraten, suikers, eiwitten en zout per 100 ml te staan.

Op het nieuwe etiket komt ook een smaakomschrijving en het smaakprofiel van het bier te staan, evenals informatie over het brouwproces, een maaltijdsuggestie en praktische informatie over het alcoholpercentage en de optimale serveertemperatuur.

Momenteel kent de Europese verordening over etikettering een uitzondering voor alcoholhoudende dranken met meer dan 1,2% alcohol: daarop hoeven de ingrediënten noch de voedingswaarde vermeld te worden. Deze uitzondering voor alcoholhoudende dranken zal in de toekomst mogelijk komen te vervallen. Althans, dat wil het Europese Parlement. Grolsch loopt nu op de voorziene regelgeving vooruit door op basis van vrijwilligheid deze informatie op de etiketten te gaan plaatsen. Andere Europese brouwers hebben toegezegd dat ook te gaan doen.

Bron eerste twee alinea's: foodclicks.nl.

Laatste nieuws