NL EN
DONEER NU!

Familie Meiland komt met eigen wijn

14 november 2019

Het SBS6-programma Chateau Meiland is bekend van de inmiddels legendarische kreet van Martien Meiland 'wijnen, wijnen, wijnen'.

Een eigen wijn kon natuurlijk niet uitblijven. Die is vanaf nu te bestellen bij Wijnvoordeel.nl, die namens de familie Meiland hun favoriete wijnen in Nederland en België gaat verkopen onder de naam La Famille Meiland.

Martien heeft het inmiddels ook via zijn eigen Instagram-pagina bekendgemaakt. "We brengen de smaak van het Chateau naar Nederland!"

Volgens Sandra van Ginneken van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP loopt het SBS6-programma - dat eerder vanaf 20:30 uur werd uitgezonden - vanaf nu makkelijk het risico in strijd te zijn met regels van de Mediawet. Tot 21:00 uur mag er geen sprake zijn van productplaatsing van de wijnen van La Famille Meiland. Na 21:00 mag er wel sprake zijn van productplaatsing, maar dat mag niet inhouden dat er aanmoedigingen zijn om die wijnen te drinken of te kopen.

Bronnen: shownieuws.nl en stiva.nl.

regeling-productplaatsing-commercile-media-instellingen-2014.pdfregeling-productplaatsing-commercile-media-instellingen-2014.pdf (137 kB)

Laatste nieuws