NL EN
DONEER NU!

Jongeren in Weststellingwerf beginnen later met drinken

6 maart 2018

Jongeren in Weststellingwerf beginnen later met drinken Jongeren in de gemeente Weststellingwerf beginnen wat ouder met het drinken van alcohol. Daarnaast zijn ouders strenger geworden in het hanteren van de regel dat kinderen onder de 18 jaar geen alcohol mogen hebben. Dat concludeert de gemeente Weststellingwerf in de evaluatie van het eigen alcoholbeleid van de afgelopen vier jaar.

Verder blijkt dat de Drank- en Horecawet wat beter te worden nageleefd. In 2015 gebeurde dat in 27% van de gevallen, afgelopen jaar was dat 31%. Het lukt een jongere onder de 18 jaar vooral in sportkantines, cafetaria's en slijterijen om aan alcohol te komen. Bij supermarkten in Weststellingwerf lukt het minderjarigen het minst vaak om aan drank te komen. Dat komt naar voren uit onderzoek door het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP in opdracht van het platform Nuchtere Fries.

De gemeente wil naar aanleiding van de cijfers een gesprek met de verkopers van alcohol. Burgemeester Van de Nadort zegt dat er nog veel valt te verbeteren. "We voeren veel gesprekken en houden toezicht op de naleving van NIX18. De gemeente controleert regelmatig de plekken waar alcohol verkocht wordt en zal dat ook vaker gaan doen als de resultaten achterblijven."

Bronnen: omropfryslan.nl en stellingwerf.nl.

Laatste nieuws