NL EN
DONEER NU!

Ook Nijmegen gaat experimenteren met blurring

1 augustus 2017

Ook Nijmegen gaat experimenteren met blurring Eerder liet de gemeentebesturen van Venray en Apeldoorn al weten zich niets aan te trekken van de landelijke regelgeving rond alcoholverstrekking en blurring-initiatieven te willen gaan of te willen blijven toestaan. Nu blijkt dat ook Nijmegen dergelijke plannen heeft. 'Experimenten Regelgeving Binnenstad', zo heet het nieuwe project van wethouder Ben van Hees (Binnenstad).

In het voorjaar van 2016 zijn 46 gemeenten gaan deelnemen aan de VNG-blurring pilot. Die duurde uiteindelijk tot 1 juli 2017. Bij de start van die pilot werd de verzekering gegeven dat de pilot uitsluitend een onderzoeksdoel had en dat na afloop ervan geen blurring-initiatieven meer gedoogd zouden worden. Dat blijkt dus niet het geval.

"We willen nieuwe initiatieven in de binnenstad zo veel mogelijk ondersteunen en mogelijkheden zoeken om belemmeringen weg te nemen, zoals een knellend bestemmingsplan en lokale en landelijke regelgeving. Daarom gaan we experimenteren met nieuwe mengvormen ('blurring')", schrijft Van Hees.

Het is niet bekend wat de gemeenteraad van Nijmegen van de plannen vindt.

Bron derde alinea: gelderlander.nl.

Laatste nieuws