NL EN
DONEER NU!

Drooglegging Bunschoten rond derby uitgebreid: ook geen drank in supermarkt

10 oktober 2019

Drooglegging Bunschoten rond derby uitgebreid: ook geen drank in supermarkt Tijdens de derby tussen IJsselmeervogels en Spakenburg zal in Bunschoten-Spakenburg aanstaande zaterdag opnieuw geen druppel alcohol te verkrijgen zijn. De gemeente neemt die maatregel om ongeregeldheden te voorkomen op de wedstrijddag.

Er geldt zaterdag een alcoholverbod voor Sportpark De Westmaat en het centrum van Spakenburg. De drooglegging voor voetbalverenigingen op De Westmaat geldt van 11.00 tot 17.00 uur. Het alcoholverbod in het centrum van 11.00 tot 15.00 uur. Ook supermarkten in het centrum mogen zaterdag geen alcohol verkopen, dat is voor het eerst.
Als gevolg van deze drooglegging zijn in het verleden alternatieve feesten georganiseerd in onder andere thuissituaties en in bedrijfspanden. Enkele van deze feesten namen tijdens eerdere edities van de derby qua bezoekersaantallen het karakter van een evenement aan. Als effect werd de drooglegging daarmee omzeild.

Burgemeester Melis van de Groep wil dit voorkomen en heeft daarom besloten om deze feesten als een evenement aan te merken. Voor een evenement is op grond van de APV een vergunning nodig. Van de Groep heeft bepaald dat er alleen een vergunning voor deze feesten wordt verleend als het evenement op geen enkele manier de drooglegging omzeilt of de openbare orde verstoort.

Bron: rtvutrecht.nl.

Laatste nieuws