NL EN
DONEER NU!

Friese horeca zegt alcoholleeftijd “onmogelijk” te kunnen naleven

11 augustus 2014

Corné van de Erve voorzitter van regio Friesland van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat de horeca tijdens grote feesten “onmogelijk” de nieuwe alcoholleeftijd kan naleven. Hij wijst op ouders die hun kinderen op straat drank geven, jongeren die leeftijdsbandjes aan elkaar doorgeven en het gebruik van valse ID’s. Van de Erve: "We zijn voor de verhoogde leeftijdsgrens, maar als er geen oplossing is, dan moet je de wet afschaffen."

Veel gemeenten hebben nog geen Preventie- en Handhavingsplan voor de verhoogde leeftijdsgrens voor alcoholverkoop gereed, weet Van de Erve. Dit is sinds 1 juli wel verplicht.

Ook het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP ziet dat er voor wat betreft de handhaving verschillen tussen gemeenten zijn. In opdracht van het ministerie van VWS inventariseert STAP momenteel de stand van zaken rond de gemeentelijke uitvoering van de Drank- en Horecawet. Alle Nederlandse gemeenten worden vragen gesteld over het Preventie- en Handhavingsplan en de manier waarop wordt toegezien op de naleving van de wet.

Bron onder meer: metronieuws.nl.

Laatste nieuws