NL EN
DONEER NU!

Twee derde Nederlandse skiërs drinkt op de piste

4 maart 2024

Skiinformatie.nl heeft aan de bezoekers van haar Instagram account vragen gesteld over alcoholgebruik tijdens het skiën. Ruim 1.100 volgers beantwoordden die.

Op de vraag: “Drink jij alcohol op de piste?” antwoordde 66% bevestigend. Doorvragend gaf 60% van drinkers aan het bij één of twee drankjes te laten wanneer zij nog de piste op moeten en 21% skiet na drie of vier glazen alcoholhoudende nog naar beneden. Na vijf of zes glazen alcohol gedronken te hebben, stapt 7% nog de piste op en 12% geeft aan zelfs meer dan 6 glazen te nuttigen en daarna weer in de ski’s te klikken of het snowboard onder te binden.

In de meest wintersportlanden zijn geen regels voor alcohol op de piste, behalve in Italië. Daar geldt dat je maximaal met een promillage van 0,5% de piste op mag. Heb je meer gedronken, dan riskeer je een boete tot € 1.000,-. In Oostenrijk geldt dat degene die een ongeluk veroorzaakt op de piste, meestal een blaastest moet doen. Is het promillage dan hoger dan 0,2, dan kan een aanklacht wegens openbaar dronkenschap volgen. Ook de verzekering zal meestal niet uitbetalen wanneer een slachtoffer schade verhaalt na een ongeval onder invloed op de piste.

Bron: skiinformatie.nl.

Laatste nieuws