NL EN
DONEER NU!

Post.nl biedt nu ID Check aan de Deur aan

27 juni 2018

Post.nl biedt nu ID Check aan de Deur aan Post.nl biedt webwinkels sinds enige tijd ID Check aan de Deur aan. Dan controleert de pakketbezorger het legitimatiebewijs van de ontvanger van het pakket aan de deur.

De webwinkelier moet bij opdrachtverlening aan Post.nl doorgeven dat ID Check aan de Deur gewenst is en welke variant. De bezorger controleert deze gegevens dan aan de deur. Alleen als deze overeenkomen met de eerder (online) verstrekte gegevens, overhandigt hij de zending. Klopt het niet, dan gaat de zending mee retour. Of, bij een leeftijdscheck, overhandigt hij het aan een persoon die wel oud genoeg is.

ID Check aan de Deur bestaat uit de volgende varianten:
- Leeftijdscheck 18+: aan de hand van de getoonde legitimatie controleert de bezorger of de ontvanger 18 jaar of ouder is.
- Controle geboortedatum: aan de hand van de getoonde legitimatie controleert de bezorger of de geboortedatum overeenkomt met de door de klant tijdens het bestelproces doorgegeven geboortedatum.
- ID Verificatie: aan de hand van de getoonde legitimatie controleert de bezorger of het documentnummer en de verloopdatum van het legitimatiebewijs overeenkomen met de gegevens die de klant tijdens het bestelproces heeft opgegeven.

Voor het gebruik van ID Check aan de Deur moet een toeslag worden betaald op het standaard pakkettentarief dan wel Brief met Legitimatie tarief.

Bron: postnl.nl.

Laatste nieuws