NL EN
DONEER NU!

Sligro moet detailhandel in sterke drank staken

25 oktober 2016

Sligro moet detailhandel in sterke drank staken De burgemeester van Arnhem wil dat de zelfbedieningsgroothandel Sligro de verkoop van sterke drank aan particulieren staakt. Dit valt te lezen in een brief die de burgemeester aan Sligro heeft verzonden. Bij overtreding moet het bedrijf een dwangsom aan de gemeente betalen. Sligro is in de gelegenheid gesteld te reageren op dit voornemen.

Een verbalisant van de gemeente kocht bij Sligro twee flessen whisky. Deze persoon beschikte over een Sligro-pas die geregistreerd stond als hobbyclub met als activiteit het hobbymatig organiseren van kook-, rook- en bbq-bijeenkomsten. De burgemeester stelt dat de verkoop gelet op die doelstelling moet worden aangemerkt als verkoop aan particulieren. Hiervoor is een slijtvergunning nodig, waarover Sligro niet beschikt.

De brief van de burgemeester komt na een verzoek van de Koninklijke SlijtersUnie. Die heeft ook verzoeken om handhaving neergelegd bij Breda, Enschede, Deventer, Gorinchem, Den Haag, Groningen, Den Bosch, Maastricht, Ouderkerk aan de Amstel en Utrecht.

Bron: slijtersunie.nl.

Laatste nieuws