NL EN
DONEER NU!

Apeldoornse barbershop tijdelijk gesloten na alcoholgebruik

3 mei 2024

Apeldoornse barbershop tijdelijk gesloten na alcoholgebruik De burgemeester van Apeldoorn heeft een barbershop gesloten waar op Prinsennacht net voor sluitingstijd rond 22:00 uur een blikje bier werd gedronken. De boa’s die dat hebben geconstateerd, lieten de kapper de knipbeurt nog afmaken, maar daarna moest de zaak dicht en werden de sloten vervangen.

Liberty Barbershop in Apeldoorn is geen gewone kapperszaak, maar een barbershop, uitsluitend voor mannen, waarin twee zzp’ers elk een kappersstoel huren. De eigenaar beweert dat iemand die geen klant van de zaak is, rond sluitingstijd met een blikje alcohol binnen kwam lopen. "Wij kunnen hier dus niets aan doen. We weten dat we in onze kapperszaak geen alcohol mogen nuttigen. Dat is ook niet gebeurd."

Volgens de eigenaar hielden de boa’s zijn zaak in de gaten. “Eerder op de dag zijn ze bij ons langs geweest, omdat we blikjes alcohol wilden verkopen tijdens Prinsennacht. Dat mocht niet, stelden zij. Omdat ik geen gedoe wilde, heb ik de kappers verzocht om de blikjes dan maar achterin te zetten. Er is niks verkocht die avond.”

De gemeente stelt dat de zaak voor twee weken gesloten is vanwege overtredingen van de Alcohol- en de Opiumwet. Volgens een gemeentewoordvoerder zijn er namelijk later ook 14 lachgascilinders in het pand aangetroffen. Eerder werd aan minderjarige jongeren alcohol meegegeven.

Bronnen: ad.nl en destentor.nl.

Laatste nieuws