NL EN
DONEER NU!

AB InBev: volgend jaar waarschuwingen op alle bierflesjes

22 september 2020

AB InBev: volgend jaar waarschuwingen op alle bierflesjes Bierbrouwer AB InBev, bekend van onder meer Hertog Jan, Leffe en Corona, wil volgend jaar al zijn bierflesjes die in Nederland worden verkocht, voorzien hebben van waarschuwingen over het drinken van alcohol bij bijvoorbeeld zwangerschap. Dat heeft de brouwer dinsdag bekendgemaakt.

Eind dit jaar moeten op 60% van de etiketten waarschuwingen als 'Drink niet als je rijdt' en 'Drink niet als je zwanger bent' staan. De teksten zullen, net als die op pakjes sigaretten, variëren. "Zodat de teksten blijven opvallen", aldus AB InBev.

De brouwer zegt met de invoering van de teksten op de etiketten invulling te geven aan de doelstelling voor verantwoord drinken.

De gezamenlijke Europese brouwers hebben al in maart 2015 toegezegd zowel de ingrediëntendeclaratie en de voedingswaarde, als de zwangerschapswaarschuwing op alle etiketten van bierflesjes te gaan zetten. Het heeft dus uiteindelijk 5 jaar geduurd voor AB InBev de waarschuwing ook daadwerkelijk plaatst op ruim de helft van de flesjes en 6 jaar voor álle flesjes daarvan voorzien zullen zijn.

Bron: nu.nl.

Laatste nieuws