NL EN
DONEER NU!

Feiten over gedistilleerd in de horeca

22 december 2018

Tapp verzamelt feiten over alcoholgebruik in de horeca. Hieronder recente data over gedistilleerdgebruik in de Nederlandse horeca.

Wanneer wordt welke drank het meest geschonken? Voor gin begint de piek vanaf 15.00. Deze is relatief lang en bereikt een hoogtepunt rond 22.00 uur. Likeur geeft een piek tussen 19.00 uur en 23.00 uur. Vodka begint aan een piek om 21.00 uur, met het hoogtepunt tussen 23.00 en 00.00 uur. Voor rum ligt het hoogtepunt tussen 22.00 uur en 01.00 uur.

Met wat wordt gedistilleerd gemixt? Gin met tonic, likeur met koffie, rum met cola, vodka met energiedranken of cola. Whisky wordt meestal puur gedronken.

En de prijs? Een glas gin kost gemiddeld €6,23, whisky €5,71, likeur €5,20 en tot slot rum en vodka €5,11.

Bron: missethoreca.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl