NL EN
DONEER NU!

Den Haag heeft 38 keer ingegrepen bij horeca sinds coronacrisis

4 mei 2020

Den Haag heeft 38 keer ingegrepen bij horeca sinds coronacrisis De gemeente Den Haag heeft sinds de coronacrisis 38 keer ingegrepen bij horecazaken die in overtreding waren. Het gaat om boetes of waarschuwingen vanwege overtredingen van de Drank- en Horecawet en overtredingen van de noodverordening. Dat meldt een woordvoerster van de gemeente op vragen van Den Haag FM.

In andere regio’s, zoals Gelderland-Zuid, hebben de burgemeesters besloten om de bezorging van drankpakketten van cafés en restaurants voorlopig te gedogen. Maar dat is in de Veiligheidsregio Haaglanden, waar Den Haag onderdeel van is, niet door de burgemeesters afgesproken. “De Drank- en Horecawet is leidend”, legt de woordvoerster van de gemeente uit. “De verkoop van alcohol als (onderdeel van) take away is in heel Nederland niet toegestaan.” In Den Haag wordt er bij overlast of melding op gehandhaafd, bevestigt de woordvoerster.

Gemeenteraadslid Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag/Groep de Mos vindt dat de gemeente zo snel mogelijk duidelijkheid moet scheppen of de verkoop van alcohol door cafés en restaurants nu wel of niet gedoogd wordt. Het oppositieraadslid hoort van diverse horecaondernemers verschillende verhalen: bij de een wordt de alcoholverkoop door handhavers gedoogd, de ander denkt dat de verkoop verboden is en is bang voor boetes.

Sluijs zal in de eerstvolgende commissievergadering van de gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders bevragen over de kwestie.

Bron: denhaagfm.nl.

Laatste nieuws