NL EN
DONEER NU!

Voorzitter FrisValley: "Alcohol blijft onze aandacht houden"

25 november 2015

Voorzitter FrisValley: "Alcohol blijft onze aandacht houden" Het project FrisValley wordt deze week officieel afgesloten. "Maar we gaan op een andere manier wel verder. Wat we hebben opgebouwd, zullen we zeker niet meer afbreken." Dat zegt de Scherpenzeelse wethouder Henk Vreeswijk (56), sinds 2011 voorzitter van de stuurgroep FrisValley.

Vreeswijk: "Bewustwording over alcoholgebruik is moeilijk te meten, bovendien heeft zoiets ook tijd nodig", zegt de voorzitter, wanneer hem gevraagd wordt naar de concrete resultaten van FrisValley. "Maar cijfers hebben we wel degelijk als het gaat om alcoholverkoop aan minderjarigen."

Hield in 2008, bij de start van het project, gemiddeld 19% van alle alcoholverstrekkers in de regio (gemeenten Barneveld, Scherpenzeel, Renswoude, Nijkerk, Ede, Veenendaal, Wageningen en Rhenen) zich aan de regels als het gaat om de leeftijdsgrens, in 2011 was dat 25% en nu is dat 43%. Vreeswijk: "Landelijk is de naleving over het algemeen minder geworden, terwijl die hier fors verbeterd is." Die cijfers komen van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP, dat met behulp van mystery-shoppers veelvuldig onderzoek deed in de acht gemeenten van de Regio FoodValley.

Bron: edestad.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl