NL EN
DONEER NU!

Blokhuis wil dat ouders hangjongeren aanspreken

7 maart 2019

Blokhuis wil dat ouders hangjongeren aanspreken De Nederlandse jeugd drinkt en rookt nog altijd te veel, en eet te weinig gezond. "Er gebeurt veel, maar de cijfers stagneren", zegt staatssecretaris van Volksgezondheid Paul Blokhuis. In IJsland boeken ze wél succes en patrouilleren ouders om hangjongeren aan te spreken. "Daar zie ik ook wel wat in."

"It takes a village to raise a child", zegt Blokhuis, "het idee dat ouders patrouilleren en kinderen aanspreken, dat lijkt mij wel wat." In een avondklok ziet de staatssecretaris weinig heil, "dat zie ik in Nederland niet zo snel gebeuren. Bovendien hebben we daar een nare associatie mee."

Blokhuis: "Alcohol mag van mij flink duurder worden, maar ik krijg daar geen politieke meerderheid voor. Ik ben wel heel blij dat we het stunten met prijzen aan banden gaan leggen."

De staatssecretaris richt zijn pijlen ook op zogenoemde influencers, of rappers, die drank en drugs promoten in hun liedjes en zo de jeugd inspireren tot gebruik daarvan. "Ik zou ze willen aanspreken op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en daar niet meer over rappen."

Bron: nporadio1.nl.

Laatste nieuws