NL EN
DONEER NU!

Ryanair wil maximaal twee biertjes per passagier

15 augustus 2017

Ryanair wil maximaal twee biertjes per passagier Ryanair wil dat Britse luchthavens de verkoop van alcohol aan banden gaan leggen. De grootste budgetluchtvaartmaatschappij van Europa wil dat er voor 10.00 uur geen alcohol meer wordt geschonken. Ook wil Ryanair dat er maximaal twee biertjes per passagier worden geschonken. Ryanair ziet ook wel iets in een maximum aan gekochte drank per boarding pass in de taxfree shops.

De oproep van de luchtvaartmaatschappij is een reactie op de enorme stijging (50% vorig jaar) van het aantal arrestaties van dronken passagiers op luchthavens in Groot-Brittannië.

Vorige maand vroegen de autoriteiten van de Balearen, waaronder Mallorca en Ibiza, de Europese Commissie nog om een EU-beperking van het alcoholgebruik op luchthavens en een verbod op alcoholgebruik tijdens vluchten naar Spanje.

Op diverse vluchten heeft Ryanair al het nuttigen van eigen in de duty free winkels gekochte drank verboden, zoals van Glasgow-Prestwick en Manchester naar Alicante en Ibiza. Aan boord van veel conflictrijke vluchten wordt door Ryanair ook geen alcohol verkocht om zo problemen te voorkomen.

Bronnen: ad.nl en spanjevandaag.

Laatste nieuws