NL EN
DONEER NU!

Verenigingen krijgen van gemeente ID-scanner

18 juli 2018

Verenigingen krijgen van gemeente ID-scanner De boa van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft begin dit jaar alle 18 kantines van sportverenigingen bezocht met mystery guests. Dat waren jongens die duidelijk zichtbaar door uiterlijk, kleding en gedrag, jonger waren dan 18 jaar.

In alle kantines konden zij moeiteloos alcohol kopen. De gemeente is geschrokken van dat resultaat en bood alle sportverenigingen gratis een ID-scanner aan. Slechts tien van de achttien verenigingen heeft van het aanbod gebruik gemaakt.

Afgelopen woensdag werden de ID-scanners aan die verenigingen overhandigd. Het is de bedoeling dat de scanner in de kantine bij de kassa op de bar wordt geplaatst. Door het identificatiebewijs van de klant aan de bar te scannen, is binnen een seconde duidelijk of de eigenaar ervan ouder is dan 18 jaar en dus alcohol mag kopen. De scanner werkt ook bij buitenlandse identificatiebewijzen. Wethouder Knol overweegt om ook nog een aantal id-scanners in bruikleen te geven bij festivals en evenementen.

Bron: rtvbodegraven.

Laatste nieuws