NL EN
DONEER NU!

Werkstraf en schadevergoeding voor misdragingen en vernielingen tijdens kerstborrel

29 april 2019

Werkstraf en schadevergoeding voor misdragingen en vernielingen tijdens kerstborrel Een man uit het Groningse dorp Ten Boer is veroordeeld tot een werkstraf omdat hij tijdens de kerstborrel van zijn werk meerdere collega's had mishandeld. Ook moet hij een schadevergoeding voor het vernielen van een fiets betalen.

Zijn werkgever, een klein bedrijf in Nieuw-Roden in Drenthe, hield de borrel op 22 december in een café. De 21-jarige man werd die avond dronken en stond te schelden en te tieren. Een collega die hem erop aansprak, moest dit bekopen met een kopstoot. De man werd de kroeg uit gezet. Daarbij beet hij iemand in zijn bovenbeen. Buiten pakte de opstandige feestganger een fiets en gooide die naar de mannen die hem het café uit hadden gezet. De man weet niets meer van het feest. Daarvoor was hij te dronken.

De rechter noemde de daden van de man "nutteloos" en "schadelijk voor anderen".
De rechter legt hem 80 uur werkstraf op. De helft van de opgelegde taakstraf is voorwaardelijk, maar dan moet de man wel de adviezen van de reclassering opvolgen. Voor de vernieling van de fiets moet hij € 250 betalen.

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws