NL EN
DONEER NU!

Ministerie van Volksgezondheid in België werft jonge controleurs alcohol en tabak

26 juli 2016

Ministerie van Volksgezondheid in België werft jonge controleurs alcohol en tabak Het Belgische Ministerie van Volksgezondheid werft twaalf jongeren om controles uit te voeren op de verkoop van tabak en alcohol aan minderjarigen. Jonge controleurs zijn daar immers vaak erg succesvol in. De jonge controleur gaat ’s nachts altijd met een tweede controleur op pad, maar het is de jongste van de twee die zichtbaar rondloopt. De andere, meer ervaren controleur houdt zich op de achtergrond en blijft in contact met zijn jonge collega via sms.

Enkele jaren geleden wierf de controledienst van de federale overheidsdienst Volksgezondheid ook al eens zes jongeren aan. "Controleurs die er jong uitzien, halen goede resultaten. Naarmate men ouder wordt, valt men meer op," weet Paul Van den Meerssche, hoofd van de controledienst van de Fod Volksgezondheid.
Let wel, Volksgezondheid werft geen minderjarigen. Kandidaat-controleurs moeten een bachelordiploma hebben en sociaal zijn. Ervaring in het werken met jongeren is een pluspunt, net als een stevige motivatie om erin te vliegen. Omdat ze een startersbaan beginnen, moeten ze jonger zijn dan 26 jaar.

Van de nieuwe werknemers wordt verwacht dat ze op de uitkijk gaan staan. Want overtreders kunnen alleen op heterdaad betrapt worden. "Onze controleur moet de verkoop gezien hebben en moet de verkoper er bijgevolg ook mee confronteren", zegt Van den Meerssche.

De jonge controleurs beginnen wellicht in oktober. De vacature staat op de website van de VDAB, Forem en Actiris. Er worden zes Nederlandstige en zes Franstalige jongeren geworven.

Bron: standaard.be.

Laatste nieuws