NL EN
DONEER NU!

Politie pleit voor verplicht alcoholslot en begrenzer in auto's

20 februari 2017

Politie pleit voor verplicht alcoholslot en begrenzer in auto's Om het aantal verkeersslachtoffers naar beneden te brengen, moet iedere auto worden uitgerust met een alcoholslot, snelheidsbegrenzer en technologie die een smartphone blokkeert. Daarvoor pleit Egbert-Jan van Hasselt van de Nationale Politie. De landelijke projectleider Infrastructuur deed zondag tegenover De Telegraaf een oproep aan de politiek.

"Automobilisten gedragen zich steeds slechter", stelt Van Hasselt. "Afleiding, drankgebruik en te hoge snelheid in het verkeer zijn steeds vaker de oorzaak van ongevallen." Hij vindt dat actie moet worden ondernomen om het aantal ongelukken te laten dalen. "Technisch is hier wat aan te doen. Dus als je gedronken hebt, start je auto gewoon niet en als je te hard rijdt, gaat er een piepje af of remt je wagen automatisch af."

De landelijke verkeersofficier Achilles Damen sluit zich in de krant aan bij de plannen van Van Hasselt. "Mits er juridisch geen haken en ogen aan zitten, ben ik voorstander."

Bron: ad.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl