NL EN
DONEER NU!

Nieuwe drinkrichtlijnen in Australië

8 december 2020

Vandaag heeft de Australische National Health and Medical Research Council (NHMRC) nieuwe drinkrichtlijnen gepubliceerd. Dit na een consultatieproces dat maar liefst 3 jaar heeft geduurd. De nieuwe drinkrichtlijnen vervangen die van 2009.

In het kort komen de drinkrichtlijnen op het volgende neer:

• Volwassenen wordt geadviseerd niet meer dan 10 standaardglazen (met zo’n 10 gram pure alcohol) per week te drinken en niet meer dan 4 standaardglazen per dag. De NHMRC tekent hier overigens bij aan dat dit geen 'veilige limiet' is, het is een limiet waarop je minder kans hebt op alcoholgerelateerde schade. Hoe minder je drinkt, hoe kleiner het risico op alcoholgerelateerde schade!

• Geen alcohol drinken is het advies voor jongeren onder de 18 jaar. In 2009 was het advies aan ouders nog: geen alcohol voor 15-jarigen en jonger en v.w.b. 16- en 17 jarigen: zo lang mogelijk uitstellen.

• Vrouwen die zwanger zijn of zwanger willen worden, kunnen beter niet drinken. Vrouwen die borstvoeding geven, krijgen de boodschap mee dat niet drinken het veiligst is voor hun baby.

Bron: nhmrc.gov.au.

Nieuwe drinkrichtlijnen in Australië

Laatste nieuws