NL EN
DONEER NU!

“Pernod Ricard dwingt personeel tot drinken”

20 november 2019

Het Franse Pernod Ricard ligt onder vuur. Het bedrijf zou 'constante druk' uitoefenen op het personeel om vooral te blijven borrelen. Het moederconcern van Malibu, Chivas Regal en Jameson wordt door drie werknemers verantwoordelijk gehouden voor hun alcoholproblemen.

In Le Parisien vertellen zij over de cultuur bij het bedrijf. "We hadden een budget om op glazen pastis te kunnen trakteren. We werden door onze bazen aangemoedigd mee te drinken met klanten. We moesten laten zien dat we onze producten kennen en lekker vinden."

Regelmatig worden vergaderingen van Pernod Ricard voortgezet in het café waar doorgedronken wordt tot in de kleine uurtjes. Het hoort bij de bedrijfscultuur stellen de drie werknemers, waarvan er eentje naar de rechter is gestapt. "Het komt erop neer dat je leeft voor Ricard. We mochten zelfs geen bier meer in huis hebben. Ons werd geleerd alleen pastis te drinken."

Het bedrijf ontkent de beschuldigingen, maar de drie vertegenwoordigers houden voet bij stuk. De rechter oordeelt aan het eind van de maand of Pernod Ricard verantwoordelijk kan worden gehouden voor de alcoholproblemen van de werknemers.

Bronnen: rtlnieuws.nl, welingelichtekringen.nl en leparisien.fr.

“Pernod Ricard dwingt personeel tot drinken”

Laatste nieuws