NL EN
DONEER NU!

Laagdrempelige Maxx-app voor hulp bij alcoholgebruik

11 april 2018

Laagdrempelige Maxx-app voor hulp bij alcoholgebruik Het Trimbos-instituut heeft een app geïntroduceerd die mensen moet helpen om zelfstandig te minderen of te stoppen met alcohol. Maxx is een app die volgens het verslavingsinstituut op een positieve en praktische manier ondersteunt bij het minder of geen alcohol drinken op lastige momenten. Maxx wordt gratis aangeboden via de App Store en Google Play Store.

De app is gemaakt met financiering van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en is bedoeld voor iedereen ouder dan 18 jaar die zijn of haar leefstijl wil verbeteren door minder alcohol te drinken. Wie het risico op gezondheidsproblemen wil verminderen, fitter wil worden, beter wil slapen of een gezonder gewicht wil hebben. Maxx is ook geschikt voor wie tijdelijk, bijvoorbeeld een maand, wil stoppen met drinken en voor mensen die al gestopt zijn en dit willen volhouden.

De app heeft ook zijn beperkingen. Hij is niet geschikt voor mensen met een alcoholverslaving die last krijgen van ontwenningsverschijnselen wanneer ze stoppen met drinken. Voor hen blijft professionele begeleiding van een huisarts of instelling voor verslavingszorg noodzakelijk. Dit jaar gaat het Trimbos-instituut de Maxx app verder implementeren en evalueren.

Bron: icthealth.nl.

Laatste nieuws